Zoeken op HBG & Partners

Actiepunten eind 2020

HBG & Partners biedt je graag de ‘Actiepunten eind 2020’ aan. Wij hebben in deze digitale brochure enkele belangrijke thema’s uit de Belastingplannen 2021 en andere wet- en regelgeving overzichtelijk voor je op een rij gezet met praktische actiepunten, waarmee je je kunt voorbereiden op de nieuwe regels en het einde van bestaande regels. Zo kan je risico’s vermijden of voordeel behalen.

In deze ‘Actiepunten eind 2020‘ vind je onder meer de volgende actuele thema’s:

Tijdig bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor uw belastingen (pagina 3)
Je kunt tot 1 januari 2021 bijzonder uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst, als je nog in zwaar weer verkeert door de voortdurende coronacrisis. Heb je al uitstel gekregen maar eindigt dit voor het einde van het jaar, dan kan je tot en met 31 december 2020 het uitstel laten verlengen.

De tijdelijk verruimde openstelling van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) (pagina 4)
Naast de Tozo 3.0 is ook de TVL-regeling tot 1 juli 2021 verlengd. Tot het eind van het jaar kan je van deze tegemoetkoming gebruikmaken bij een omzetverlies van 30%. Bovendien staat de regeling in het laatste kwartaal van 2020 open voor álle bedrijven. Was je uitgesloten van deze regeling, dan kan je nu dus wel een aanvraag indienen als je aan de voorwaarden voldoet.

Maak gebruik van de eenmalig verruimde vrije ruimte (pagina 11)
De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) is in 2020 per werkgever voor de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3%. De vrije ruimte wordt dus maximaal met € 5.200 verhoogd. Deze coronamaatregel moet je als werkgever mogelijkheden bieden om je werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een Kerstpakket of cadeaubon. Maar de extra ruimte kan je ook benutten voor thuiswerkfaciliteiten.

Benut de soepele regels bij betaalpauze hypotheeklasten (pagina 14)
Ben je met de bank een betaalpauze overeengekomen? In dat geval gelden er - onder voorwaarden - versoepelde fiscale regels voor de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. De versoepelde regels zien op twee aspecten van de eigenwoningregeling: de aflossingsplicht en het moment van de renteaftrek.

Anticipeer op wijziging overdrachtsbelasting (pagina’s 17)
Starters en doorstromers op de woningmarkt die aan de voorwaarden voldoen, hoeven vanaf 2021 geen overdrachtsbelasting (OVB) te betalen bij de aankoop van een woning. Het OVB-tarief voor woningen die niet als hoofdverblijf worden aangekocht, gaat omhoog van 2% naar 8%!


Heeft u nog vragen?
Wij hopen van harte dat onze ‘Actiepunten eind 2020’ jouw deskundige kompas zal zijn bij de fiscale, juridische en financiële veranderingen waar jij en jouw onderneming volgend jaar voor komen te staan!

Wil je meer weten over de toepassing van bepaalde regels of wil je graag een toelichting op een onderwerp?
Bel of mail ons. Wij helpen je graag.


Klik hier voor de Actiepunten eind 2020 !!