Zoeken op HBG & Partners

Beschikking tegemoetkomingen Wtl 2018 binnenkort op de mat

Hebt u recht op 1 of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)? Dan krijgt u vóór 1 augustus een beschikking.

10-07-2019

Hebt u recht op 1 of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)? Dan krijgt u vóór 1 augustus een beschikking. In de beschikking staat het bedrag van de tegemoetkomingen, dat we binnen 6 weken uitbetalen. Het bedrag van de beschikking is gebaseerd op de definitieve berekening.

Niet eens met de beschikking?
De beschikking kan afwijken van de voorlopige berekening die u eerder van UWV kreeg. Bijvoorbeeld omdat u tot en met 1 mei uw aangiften loonheffingen nog hebt gecorrigeerd.

Controleer de verloonde uren
Wijkt de beschikking af van wat u had verwacht? En hebt u uw aangiften tot en met 1 mei niet meer gecorrigeerd? Controleer dan eerst of dit komt door afrondingsverschillen: vergelijk de beschikking goed met de verloonde uren uit uw aangiften loonheffingen en niet met de uren uit uw loonadministratie. In de aangiften loonheffingen worden de uren uit uw loonadministratie namelijk afgerond op hele uren en dit is de basis voor de tegemoetkomingen Wtl. Bent u het hierna nog steeds niet eens met de beschikking? Dan kunt u bezwaar maken.

Toch nog fouten in uw aangiften over 2018?
Hebt u toch nog een fout ontdekt in uw aangiften loonheffingen? Let er dan op dat u nog steeds verplicht bent om de fout te herstellen door de aangifte te corrigeren. Helaas geeft deze correctie u geen recht meer op een extra tegemoetkoming Wtl. Correcties tot en met 1 mei worden meegenomen in de definitieve berekening. Daarna niet meer. Het is mogelijk dat de Belastingdienst een bedrag terugvordert, wanneer u (een deel van) de tegemoetkomingen Wtl onterecht hebt ontvangen.

Meer informatie
Meer informatie over de Wet tegemoetkomingen loondomein vindt u in het 'Handboek Loonheffingen'.

Bron: Belastingdienst