Zoeken op HBG & Partners

UBL, dé manier om elektronisch te factureren

Simplerinvoicing en UBL met Exact

UBL, wat is dat precies?

UBL is de afkorting van Universal Business Language, de wereldwijde standaard taal voor e-facturatie. Exact houdt zich al sinds 2009 actief bezig met elektronisch factureren. Simplerinvoicing is in 2012 geïnitieerd door een aantal marktpartijen en wordt actief gestimuleerd door de Nederlandse overheid. De reden? Ook die is simpel: factureren via UBL scheelt tijd. Je hebt zelf weinig werk aan het maken van je facturen, en ze worden ook sneller verwerkt. Met UBL heb je de mogelijkheid je factuur direct per mail in de administratie van je crediteur te schieten. De UBL factuur kan ook geüpload worden en met één druk op de knop wordt de UBL automatisch verwerkt.

Snel, foutloos factureren

E-facturatie is de toekomst, daar zijn de experts het wel over eens. De overheid, het bedrijfsleven en de softwareleveranciers maken zich daarom sterk voor UBL als Europese standaard. De meeste bedrijven zijn al lang afgestapt van de ouderwetse geprinte factuur. Logisch, want dat scheelt enorm veel papier, inkt, tijd, postzegels en een dagelijkse trip naar de brievenbus. De nu gangbare oplossing van PDF's in de mail is wijd geaccepteerd, maar met UBL factureren kan dit nóg efficiënter.

Elektronisch factureren met Exact

Wil je gaan factureren met UBL? Geen probleem, Het UBL formaat wordt ondersteund door Exact en wint de laatste jaren snel terrein. Vaak kiezen bedrijven voor Simplerinvoicing omdat dit een MKB versie is van UBL. Het grote voordeel is dat alle softwarepakketten dit probleemloos kunnen inlezen. Werden er begin 2015 nog 600 facturen binnen Exact in Simplerinvoicing verstuurd, inmiddels zijn dit er ruim 38.000 per maand! Daarnaast ontvangen meer dan 30.000 bedrijven maandelijks 1 of meer UBL facturen via Exact. Vaak kiezen bedrijven er voor om hun e-factuur te combineren met een PDF, om het voor hun klanten makkelijker te maken om de factuur te accepteren.

Zie Exact